Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.л. горчица
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. галета
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето го в подсолена вода, както е цяло и след това отстраняваме кожата и костите, а месото прекарваме през месомелачка.
Прибавяме настъргания кашкавал, горчицата, червения пипер и сол на вкус. Омесваме добре и оформяме от сместа малки шницели.
Овалваме шницелите в брашното, потапяме в разбитите яйца, овалваме в галетата и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...