Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 4 яйца
• 1 к. ч. брашно
• 1 ч. ч. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, към която сме прибавили малко мазнина. Обезкостяваме и го нарязваме на кубчета.
Разбиваме яйцата с настъргания кашкавал, брашното и ситно нарязания магданоз. Добавяме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Гребем с лъжица от тази смес и оформяме кюфтенца, които изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...