Продукти: (за 4 порции)
• 600 г пилешко месо
• 400 г спанак
• 1 глава лук
• 80 г сирене
• 1 яйце
• 40 г краве масло,
• лимонов сок
• чубрица, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилешкото месо и го смиламе. Настъргваме лука и сиренето на ренде. Смесваме с месото, чубрицата, малко сол, яйцето и част от маслото. Омесваме каймата и я оставяме да престои на хладно място 2 часа.
Оформяме кюфтета, които изпържваме в сгорещената мазнина.
Попарваме спанака в подсолена вода и го нарязваме на ситно. Задушаваме го в останалото краве масло и го подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...