Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 4 с.л. олио
• 50 г счукани бадеми
• 3 скилидки чесън
• 300 г пълномаслено кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1/2 ч.л. къри на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме. Поръсваме ги с къри, червен и черен пипер, посоляваме и оставяме да престоят 5-10 минути. След това ги изпържваме от всички страни в сгорещеното олио.
В сух съд запичаме на котлона бадемовите ядки за 2-3 минути. Нарязваме чесъна на ситно. Разбъркваме киселото мляко с чесъна, запечените бадеми и сол на вкус. С този сос заливаме изпържените бутчета.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...