Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 4 с.л. олио
• 50 г счукани бадеми
• 3 скилидки чесън
• 300 г пълномаслено кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1/2 ч.л. къри на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме. Поръсваме ги с къри, червен и черен пипер, посоляваме и оставяме да престоят 5-10 минути. След това ги изпържваме от всички страни в сгорещеното олио.
В сух съд запичаме на котлона бадемовите ядки за 2-3 минути. Нарязваме чесъна на ситно. Разбъркваме киселото мляко с чесъна, запечените бадеми и сол на вкус. С този сос заливаме изпържените бутчета.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...