Продукти: (за 2 порции)
• 1 пиле
• 5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 2 домата
• 2-3 стръка пресен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилето на две половинки по гръбначната кост, начукваме ги с дървено чукче като пържоли и ги намазваме с посоления и счукан чесън.
Слагаме ги в сгорещеното олио, затискаме с тежък капак, за да запазят плоската си форма и пържим, като при обръщането по време на пърженето прибавяме маслото.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...