Продукти: (за 4 порции)
• 4 пуешки пържолки по 200 г
• 3 с.л. брашно
• 4-5 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 300 г пресни гъби
• 1 лимон
• 150 мл сухо бяло вино
• 300 г сметана
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пържолките и ги натриваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещеното масло - по 3 мин от всяка страна. Изваждаме готовите пържолки и ги оставяме на топло.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, докато стане стъклен. Прибавяме нарязаните на парченца гъби и продължаваме да задушаваме.
Разреждаме с виното и лимоновия сок, добавяме сметаната и варим соса, докато се сгъсти. Подправяме готовия сос със сол, черен пипер и индийско орехче, заливаме с него пуешките пържолки и поднасяме.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...