Продукти: (за 4 порции)
• бялото месо от едно по-голямо пиле
• 2 глави лук
• 10 стръка праз (само бялата част)
• 2-3 яйца
• 4-5 с л. олио
• черен пипер, сол
За доматения сос:
• 1 буркан консервирани домати
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. захар
• 1 с. л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме бялото месо много ситно. Нарязваме много ситно и лука, като по желание можем леко да го запържим или задушим.
Нарязваме много ситно бялата част на праза и го смесваме с месото и лука. Прибавяме яйцата, посоляваме, поръсваме с черен пипер, омесваме добре и оставяме сместа да престои 10-15 мин, за да поеме месото ароматите.
Оформяме малки кюфтенца, които пускаме с лъжица в сгорещената мазнина и ги пържим, докато поруменеят от всички страни. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят.
Към същата мазнина прибавяме олиото за соса. Изчакваме да се сгорещи и слагаме обелените и настъргани домати. Посоляваме, прибавяме захарта и варим на умерен огън, докато водата се изпари.
Отстраняваме от огъня, поръсваме с черен пипер, прибавяме лимоновия сок и разбъркваме добре. Поръсваме готовия сос със ситно нарязан магданоз и заливаме кюфтенцата.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...