Продукти:
• 400 г пилешки гърди
• сърцевината на 1 малка зелка
• 1 яйце
• 1 с.л. вино
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. нишесте
• 1 с.л. кетчуп
• 1-2 щипки захар
• черен пипер, сол
• 1 к.ч. олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на малки кубчета и го оставяме за 15 мин в марината, приготвена от виното и малко сол.
В отделен съд разбиваме яйцето с нишестето и панираме парченцата месо в тази смес. Нарязваме зелето на ивички, поливаме го със смес от кетчупа, захарта и оцета и го подреждаме в чиния за сервиране.
Сгорещяваме олиото и изпържваме месото до златисто. Изваждаме пилешките късчета и ги оставяме да се отцедят. После отново ги пържим - този път до светлокафяво, отцеждаме и ги подреждаме при зелето.
Преди поднасяне поръсваме зелето и месото със смес от черен пипер и сол.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....