Кулинарни рецепти » Пълнен бял хляб

 Пълнен бял хляб

Продукти:

• 250 г сварено пилешко месо
• 1 пресен бял хляб /500 г/
• 1 ч.ч. смлени печени бадеми
• 3-4 с.л. ситно нарязани подправки /магданоз, копър, листа от целина, мента/
• сокът от половин лимон
• 3-4 с.л. пилешки бульон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото, за да се отцеди, и запазваме мазнината.

Разрязваме по дължина хляба и издълбаваме средата.

Смесваме трохите с изпърженото месо, смлените бадеми и ситно нарязаните подправки. Поръсваме сол и черен пипер. Сипваме лимоновия сок и по малко бульон и мазнина от пърженето. Разбъркваме и пълним едната половинка от хляба с така приготвената смес.

Покриваме с другата половина. Заливаме с пилешки бульон и мазнината от пърженето. Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз. При поднасяне нарязваме на дебели парчета.

Автор: Невена Стаменова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало