Продукти:
• 160 г пилешко месо
• 100 г гъби
• 3 кисели краставички
• 100 мл сметана
• 200 г картофено пюре
• 50 г кашкавал
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на жулиени, смесваме го с предварително задушените гъби и нарязаните кисели краставички и запържваме. Добавяме сметаната и разбъркваме добре.
Слагаме картофеното пюре в чиния и го оформяме като гнездо. Изсипваме запържената смес в средата и настъргваме кашкавал. Украсяваме с ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...