Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бяло месо пиле
• 1 филия хляб
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1-2 с.л. галета
• босилек, чубрица
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накълцваме бялото месо много ситно. Добавяме накиснатия и отцеден хляб хляб, 1 яйце, едро настъргания кашкавал, черен пипер, босилек, чубрица и сол на вкус. Омесваме много добре.
Правим кюфтенца, които потапяме в разбито яйце, овалваме в галета и отново потапяме в яйце. Пържим в гореща маслена баня.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...