Кулинарни рецепти » Пиле с жълтъци

 Пиле с жълтъци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 3 жълтъка
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме от двете страни в силно сгорещеното олио. Изваждаме порциите и ги поръсваме с чесъна, счукан с малко сол, след което ги оставяме в захлупен съд.

Изчакваме мазнината да поизстине и прибавяме към нея жълтъците, като бием непрекъснато с тел или вилица. Внимаваме жълтъците да не се пресекат.

Поръсваме пилешкото месо със ситно нарязания копър и го оставяме да престои 15 мин в захлупен съд. След това заливаме с жълтъчения сос, подправен със сол и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало