Кулинарни рецепти » Пържено пиле със зеле

 Пържено пиле със зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бяло месо от пиле
• 1 малка зелка
• 1 яйце
• 1 с.л. вино
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. кетчуп
• 1 ч.л. захар
• 1/2 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на дребни кубчета. Оставяме ги за 15 мин в марината, приготвена от сол и вино. В отделен съд разбиваме яйцето с брашното и панираме в приготвената смес пилешките кубчета.

Нарязваме зелето на ивички и го поливаме със смес от захар, оцет и кетчуп. Сипваме го в чинията за сервиране.

Сгорещяваме олиото и в него изпържваме до златисто кубчетата месо, след което ги изваждаме да се отцедят.

Сгорещяваме пак олиото и изпържваме за втори път пилешките кубчета, сега до светло кафяво. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. След това ги слагаме в чинията при зелето. Поръсваме с черен пипер и сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало