Продукти: (за 2 порции)
• 400 г пилешки гърди
• 1 краставица
• 1 стрък праз /бялата част/
• 2-3 с.л. оцет
• 2-3 с.л. соев сос
• 2 с.л. вино
• 1 ч.л. зехтин
• 2-3 зърна анасон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на лентички и го запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания праз. Посоляваме и подправяме с виното, оцета, соевия сос и анасона.
Нарязваме краставицата на тънки колелца и я прибавяме към месото. Разбъркваме и пържим още 1-2 мин. Накрая прибавяме брашното, размито в малко вода, сипваме зехтина, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...