Кулинарни рецепти » Шницели от пилешко месо

 Шницели от пилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.ч. галета
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода. Отделяме гърдите и месото от бутчетата и ги начукваме, така че да получим плоски шницели. Натриваме ги със сол и черен пипер.

Овалваме шницелите в брашното, потапяме ги в разбитите яйца, овалваме ги в галетата и ги пържим в силно сгорещеното олио, докато станат златисти от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало