Продукти: (за 4 порции)
• 400 г картофи
• 300-400 г сварено месо от кокошка
• 2 глави кромид лук
• 3 яйца
• 1 к. ч. галета
• 1 к. ч. олио
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме свареното месо и го накълцваме на ситно. Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на ситно.
Смесваме всичко с нарязания на ситно (настърган на едро ренде) лук, жълтъците, ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Омесваме добре, правим кюфтета, които топим най-напред в добре разбитите белтъци, а после в галета.
Пържим ги до поруменяване в сгорещеното олио.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...