Кулинарни рецепти » Пиле по мадраски

 Пиле по мадраски

Продукти:

• 1 кг бяло пилешко месо
• 10-12 сушени червени люти чушки
• 1/2 ч. л. лимон на прах
• 2 ч. л. кориандър на прах
• 1 ч. л. джинджифил на прах
• 1 ч. л. сол
• сок от 1 лимон
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките за десет минути в топла вода, след което изчистваме семките и смиламе на каша. Нарязваме месото на малки парчета. Смесваме подправките със солта и смлените чушки и разбъркваме, като добавяме лимоновия сок.

Овалваме месото в получената смес и оставяме да престои така около два часа. След това пържим парчетата в сгорещено олио, докато се зачервят равномерно от всички страни.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало