Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг киселец
• 5 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселеца на едро и го сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и го изсипваме в намазнена тавичка.
Разбиваме на пяна омекналото масло, едно по едно прибавяме яйцата, брашното и киселото мляко. Подправяме със сол, черен и червен пипер и заливаме киселеца. Печем на силна фурна 10 мин.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...