Продукти:
• 1 кг пиперки (10-12 броя)
• 1-2 червени домата
• 200 г сирене
• 2 яйца
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1/2 ч. ч. олио
• 2 филии бял хляб
• 1/2 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в прясното мляко, изстискваме и го надробяваме. Прибавяме настърганото сирене, яйцата, обелените и ситно нарязани домати, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме сместа и с нея пълним почистените от дръжките и семето чушки. Нареждаме ги в тавичка, поливаме с мазнината и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...