Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг патладжани
• 300 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 200 г домати
• 150 г сирене
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме патладжаните на две и издълбаваме вътрешността им. Посоляваме и леко ги изпържваме в част от мазнината.
Сваряваме картофите, нарязваме морковите и целината на дребни кубчета. По желание можем да прибавим вътрешността на патладжаните към плънката.
Запържваме до омекване дребно нарязаните лук и чесън, прибавяме останалата смес и пържим още 4-5 минути. Отстраняваме от огъня и прибавяме сиренето, дребно нарязан магданоз и сол на вкус.
Пълним патладжаните с така приготвената смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с настърганите домати и печем в умерена.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...