Продукти:
• 400 г гъби
• 4-5 домата
• 1 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. сметана
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. счукан сухар
• кимион, босилек, розмарин
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме гуглите на гъбите и варим в подсолена вода 2-3 минути. Отцеждаме.
Смесваме издълбаната част с нарязаните пънчета и ситно нарязания лук. Задушаваме в малко мазнина.
Добавяме част от сметаната и подправките, пълним гъбите и ги нареждаме в намаслен съд. Поръсваме със счукания сухар, изсипваме останалата сметана и печем в предварително сгорещена фурна няколко минути.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...