Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг кисело зеле
• 500 г картофи
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги варим в подсолена вода, докато поомекнат. В половината от мазнината задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и кисело зеле.
В намаслена тавичка разстиламе половината картофи и ги покриваме със зелето. Отгоре разстиламе останалите картофи и поръсваме с ким и останалата мазнина.
Запичаме ястието в умерено силна фурна, поръсваме с разтопеното масло и поднасяме.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...