Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г броколи
• 500 г карфиол
• 2/3 ч.ч. сметана
• 3 големи яйца
• сол и пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме на пара зеленчуците докато омекнат и ги оставяме да се охладят.
Разбиваме сметаната с яйцата, солта и пипера до получаването на еднородна смес.
Пасираме охладеният карфиол с 2/3 от сметанената смес и насипваме в малка тавичка.
Пасираме 2/3 от броколите с останалата сметана и разстиламе върху карфиола. Печем 20 мин в силна фурна.
Нарязваме ястието на квадрати, които нареждаме в плитък съд, застлан с резени броколи.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...