Кулинарни рецепти » Пълнени картофи по манастирски

 Пълнени картофи по манастирски

Продукти: (за 4 порции)

• 8 картофа
• 2-3 с.л. олио
• половин глава лук
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим картофите в подсолена вода, докато поомекнат, и ги обелваме. Отрязваме капачета от двата им срещуположни края и ги издълбаваме. Посоляваме.

Запържваме в олиото ситно нарязания лук и издълбаната част от картофите. Отстраняваме от огъня и прибавяме твърдо сварените яйца, нарязани на дребни кубчета, магданоз, черен пипер и сол. Разбъркваме и пълним картофите с тази смес.

Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с разтопеното масло и печем в силна фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало