Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг карфиол
• 1 1/2к.ч. олио
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 3-4 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, морковите, целината и чесъна на дребно и ги пускаме във вряща подсолена вода. Прибавяме дафиновия лист и няколко зрънца черен пипер и варим, докато омекнат.
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме го и го прибавяме към сварените зеленчуци. Прибавяме също така обелените и настъргани домати.
Изсипваме сместа в тавичка и заливаме с брашното, размито в студена вода, и олиото. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, слагаме тук там лимонови резенчета и печем 20-30 мин в умерена фурна.
Поднасяме плакията студена, подправена с прясно счукан чесън.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...