Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. зрял боб
• 150 мл олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода, към която сме прибавили 1-2 с.л. олио.
В останалото олио задушаваме ситно нарязаните лук и зеле. Щом зелето поомекне, прибавяме сварения боб, зачервяваме с пипера и изсипваме ястието в тавичка.
Печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със стрит джоджен.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...