Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч. ч. ориз
• 1 ч. ч. леща
• 1 ч. ч. счукани орехи
• 4 яйца
• 2 ч. л. счукан ким,
• на върха на ножа настъргано индийско орехче
• 4-5 зърна смлян черен пипер
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме поотделно в подсолена вода лещата и ориза. Изцеждаме и ги смесваме с орехите, подправките и яйцата. Ако е необходимо, сгъстяваме с малко галета.
Правим кюфтета, които печем 15 мин в намаслена тавичка.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...