Продукти: (за 5 порции)
• 10 пиперки
• 4-5 картофа
• 1 ч.ч. брашно
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1-2 корена от магданоз
• 3 домата
• 1-2 глави лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• червен и черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим за малко нарязаните на дребно картофи, заедно със ситно нарязаните морков, целина и корени от магданоз.
Задушаваме лука до омекване и заедно със ситно нарязаните домати го прибавяме към останалите зеленчуци, като ги оставяме да поврат заедно.
Пълним изчистените пиперки с изцедената смес от зеленчуци, без да ги препълваме.Нареждаме в тава, заливаме със зеленчуковия бульон и със соса от останалите домати и печем, докато водата изври.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...