Продукти: (за 5 порции)
• 10 пиперки
• 4-5 картофа
• 1 ч.ч. брашно
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1-2 корена от магданоз
• 3 домата
• 1-2 глави лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• червен и черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим за малко нарязаните на дребно картофи, заедно със ситно нарязаните морков, целина и корени от магданоз.
Задушаваме лука до омекване и заедно със ситно нарязаните домати го прибавяме към останалите зеленчуци, като ги оставяме да поврат заедно.
Пълним изчистените пиперки с изцедената смес от зеленчуци, без да ги препълваме.Нареждаме в тава, заливаме със зеленчуковия бульон и със соса от останалите домати и печем, докато водата изври.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...