Кулинарни рецепти » Мусака с кисело зеле и картофи

 Мусака с кисело зеле и картофи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 средно голяма кисела зелка
• 5 с.л. олио
• 1 глава лук
• 5-6 картофа
• 10-12 зърна черен пипер
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Варим картофите до полусваряване и ги обелваме, докато са още топли, а след като изстинат ги нарязваме на кубчета.

Накисваме киселата зелка за половин час в студена вода. Изстискваме и я нарязваме на тънки ивички. Отначало задушаваме зелето с 2 с.л. олио, а след 15 мин слагаме останалото олио заедно със ситно нарязания лук, разбъркваме добре и продължаваме да задушаваме. Когато зелето омекне, прибавяме картофите и черния пипер.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. След 20 мин заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Оставяме ястието още малко във фурната, за да се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало