Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 4 чушки
• 1 домат
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките и семената.
Натрошаваме сиренето и го разпределяме в 4 гювечета, на дъното на които сме сложили по малко масло. Отгоре слагаме по една печена чушка и кръгчета от домата. Захлупваме и печем в умерена фурна.
След десетина минути заливаме гювечетата с останалото масло, в което сме запържили червения пипер. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и допичаме във фурната.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...