Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г коприва
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 500 мл прясно мляко
• 2-3 яйца
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме копривата на дребно и я задушаваме в олиото, докато поомекне. Прибавяме ситно нарязания лук, брашното, няколко стръкчета джоджен, черен пипер и сол на вкус. Запържваме всичко и отстраняваме от огъня.
Когато ястието изстине, поръсваме с натрошеното сирене и заливаме с яйцата, които сме разбили в прясното мляко. Разбъркваме сместа, опитваме на сол и изсипваме в намаслена тавичка.
Печем в силна фурна.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...