Продукти:
• 200 г булгур
• 1 зелена салата (маруля)
• бялата част на 1 стрък праз
• 1 к.ч. зехтин
• 1-2 домата
• магданоз, джоджен и мента
• лимонов сок, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме булгура с вода и го оставяме да престои 1 час, за да омекне.
Загряваме 4-5 с.л. зехтин и задушаваме в него ситно нарязания праз и наситнената маруля. Добавяме малко вода, подправяме със сол.
Отцеждаме булгура и го изсипваме към праза, наливаме вода и задушаваме. Когато ястието е почти готово, прибавяме ситно нарязаните подправки, разбъркваме и изсипваме цялата смес в тавичка.
Поливаме с лимонов сок, а отгоре разпределяме нарязаните на колелца домати, посоляваме, поръсваме с останалия зехтин и запичаме в силна фурна.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...