Продукти:
• 1 тиквичка
• 1 изцедено кисело мляко
• 1/2 ч. ч. настъргано сирене
• черен пипер, сол
За плънката:
• 2 яйца
• 2 филии сух бял хляб
• 200 г гъби
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, копър, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме тиквичката и я посоляваме.
Нарязваме гъбите и ги задушаваме в половината от мазнината. Смесваме ги с накиснатия в млякото и отцеден хляб, разбитите яйца, останалото олио и ситно нарязания копър. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и пълним тиквичката с тази смес.
Слагаме я в намаслена тавичка и поливаме с киселото мляко, добре размесено със сиренето. Поръсваме отгоре с черен пипер и запичаме в умерена фурна до порозовяване.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...