Продукти:
• 300 г сушени сини сливи
• 4-5 домата от консерва
• 1 стрък праз
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме сливите в гореща вода, за да омекнат, и изваждаме костилките. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, прибавяме сливите, наливаме малко топла и задушаваме още десетина минути на слаб огън.
Сипваме ориза и ситно нарязаните домати, поръсваме захарта и червения пипер, слагаме няколко зрънца черен пипер, посоляваме на вкус и прехвърляме сместа в тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Поднасяме ястието студено.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...