Продукти:
• 300 г сушени сини сливи
• 4-5 домата от консерва
• 1 стрък праз
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме сливите в гореща вода, за да омекнат, и изваждаме костилките. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, прибавяме сливите, наливаме малко топла и задушаваме още десетина минути на слаб огън.
Сипваме ориза и ситно нарязаните домати, поръсваме захарта и червения пипер, слагаме няколко зрънца черен пипер, посоляваме на вкус и прехвърляме сместа в тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Поднасяме ястието студено.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...