Продукти: (за 4 порции)
• 500 г агнешко месо
• 200 г агнешки бъбреци
• 150 г агнешки момици
• 150 г агнешки ядки
• 1 агнешко було
• 500 г пресен лук
• 200 г домати
• половин кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, калофер
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и дреболиите на кубчета. Прибавяме ситно нарязания лук, магданоза и калофера. Посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Слагаме ситно нарязаните домати. Омесваме добре сместа, като поливаме с разтопеното масло. Накрая увиваме с булото и завързваме с канап.
Слагаме полученото руло в тава и поливаме с малко вода, посоляваме и печем във фурна до омекване на дреболиите и месото. Накрая заливаме кебапа с разбитите яйца и слагаме във фурната да се дозапече. Поднасяме с киселото мляко.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....