Кулинарни рецепти » Пълнен заек с гъби и кайма

 Пълнен заек с гъби и кайма

Продукти:

• 1 заек (1,5-2 кг)
• 100 г смляно телешко месо
• 100 г гъби
• 1 яйце
• 1 глава кромид лук
• 1 връзка магданоз
• 1 филия хляб
• 1 к.ч. растително масло
• 100 г сланина
• 1 с.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре заека (без главата и вътрешностите) и поръсваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.

От каймата, предварително накиснатия във вода хляб, нарязаните на ивички гъби, свареното и нарязано на дребно яйце, ситно нарязаните лук и магданоз, червения пипер, черен пипер и сол на вкус приготвяме плънка за заека.

Зашиваме напълнения заек, намазваме го с мазнината, поставяме в тавичка върху тънки филийки от сланината, покриваме отгоре с филийки от сланината и печем около 75 минути в предварително загрята фурна. По време на печенето наливаме в тавичката по малко вода или месен бульон.

Изпечения заек поливаме със соса, отделен в тавичката, и поднасяме с гарнитура от грах, моркови и зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало