Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма
• 2 глави лук
• 3 кренвирша
• 200 г пушено сирене
• 3 с. л. олио, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с подправките, ситно нарязания лук, нарязаните на тънки колелца кренвирши и накълцаното на дребни парчета пушено сирене.
Оставяме в хладилника за 1 час, след което разстиламе в намазнена тавичка на пласт 1 см.
Нарязваме на парчета и запичаме в умерена фурна. Поднасяме с варени или пържени картофи.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...