Продукти: (за 4 порции)
• 4 добре сварени свински джоланчета
• 2 ч.л. червен пипер
• 2 глави чесън
• 1 с.л. стрита чубрица
• 2 ч.л. смлян черен пипер
• 1 с.л. свинска мас
• сол
Начин на приготвяне:
Отделяме месестата част от сварените джоланчета, като внимаваме да остане цяло парче, и докато месото е още топло, леко го начукваме с плоската страна на ножа. Поръсваме парчетата месо със сол и червен пипер.
Счукваме чесъна с малко сол. Разстиламе го върху месото от джоланчетата, поръсваме с чубрицата и завиваме от месото рулца, които забождаме в двата края с клечки за зъби.
Нареждаме рулцата в намаслена тавичка, поръсваме с черния пипер и наливаме в тавичката топла вода /или бира/, която да покрие рулцата до средата им.
Завиваме тавичката с алуминиево фолио и печем 15 мин в предварително загрята умерено силна фурна.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...