Кулинарни рецепти » Мусака с кайма и картофи

 Мусака с кайма и картофи

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 600 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 6 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко топла вода, каймата, 3 обелени и настъргани домата, както и наситнения магданоз.

Захлупваме и задушаваме десетина минути на тих огън. После махаме капака и продължаваме да готвим, докато течността се изпари. Посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и прибавяме картофите, нарязани на кубчета.

Покриваме дъното на намаслена тавичка с останалите домати, нарязани на кръгчета, и разстиламе върху тях картофената смес. Печем в умерено загрята фурна, докато ястието добие златист цвят.

Накрая заливаме със смес от разбитите яйца, брашното, млякото и настъргания кашкавал, връщаме във фурната и печем още десетина минути.

Автор: Жечка Златева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало