Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско или телешко филе
• 2 с.л. олио
• 4-5 с.л. прясна свинска мас
• 4-5 моркова
• 5-6 малки лукчета
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 корен пащърнак
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. червено вино
• 500 г консервирани печурки
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 кофичка сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме месото с олиото и го оставяме 12 часа в хладилник. След това го слагаме в тавичка със сгорещената мас и го запържваме леко от всички страни. Прибавяме нарязаните на кръгчета моркови, целите лукчета и обелените корени от магданоз и пащърнак. Посоляваме и заливаме с виното.
Покриваме плътно тавичката с алуминиево фолио и печем 30 мин в силна фурна и още 1 час в умерена. Отстраняваме фолиото и отливаме соса в чаена чаша. Запичаме месото още малко, за да се зачерви.
Допълваме чашата, в която сме отляли соса, с бульон или топла вода и разтваряме в нея брашното. Изсипваме течността в огнеупорен съд и варим 5 мин, като непрекъснато бъркаме с тел. Прибавяме гъбите, които сме нарязали на ситно и сме задушили в маслото. Варим още 5 мин, отстраняваме от огъня, сипваме сметаната и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме изстиналото месо на филийки и го заливаме с топлия сос. Поднасяме го с морковите и лукчетата.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...