Кулинарни рецепти » Месен хляб с коричка от бекон

 Месен хляб с коричка от бекон

Продукти: (за 4 порции)

• 20 г сушени гъби
• 1 яйце
• 700 г телешка кайма
• 6 с.л. галета
• 1 връзка магданоз
• 2 глави лук
• 6 дълги ленти бекон
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. горчица
• 2 с.л. захар
• 150 г бяла ряпа
• 150 г сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите. Нарязваме ситно лука и магданоза. Отделяме водата от гъбите в друг съд, а тях смиламе. Омесваме каймата с яйцето, горчицата, лука, магданоза, гъбите, черен пипер и сол на вкус.

Предаваме на омесената кайма форма на хляб и я слагаме в тава. Покриваме "хляба" с беконените ивички. Печем във фурната 1 час при 200 градуса. От време на време овлажняваме "хляба" с водата от гъбите.

Обелваме ряпата, нарязваме я на резенчета и я запържваме в сгорещеното олио. Посипваме резенчетата със захар, наливаме 4 с.л. вода и задушаваме 10 минути. Подправяме със сол на вкус.

Изваждаме месния "хляб" от тавата, а отделения сос изсипваме в тенджерка, прибавяме сметаната и слагаме сместа на огъня да кипне. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Поднасяме "хляба" с ряпата и сметановия сос.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало