Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешко месо и дреболии
• 2-3 връзки пресен лук
• няколко люти чушки
• 1 пакетче краве масло
• 1,5 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1-2 домата
• 1/2 к.ч. бяло вино
• черен и червен пипер,
• джоджен, калофер
• лимонов сок, сол
Почистваме и измиваме добре месото и дреболиите, нарязваме всичко на кубчета и слагаме в пръстен съд. Прибавяме нарязания лук, лютите чушки, маслото, червен и черен пипер, калофер и джоджен. Посоляваме, наливаме виното, лимонов сок и малко вода и захлупваме.
Слагаме ястието да се задушава в умерена фурна, докато месото и дреболиите омекнат. След това заливаме кебапа с яйцата, които сме разбили в млякото и леко запичаме.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...