Кулинарни рецепти » Млечен кебап по касапски

 Млечен кебап по касапски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо и дреболии
• 2-3 връзки пресен лук
• няколко люти чушки
• 1 пакетче краве масло
• 1,5 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1-2 домата
• 1/2 к.ч. бяло вино
• черен и червен пипер,
• джоджен, калофер
• лимонов сок, сол


Почистваме и измиваме добре месото и дреболиите, нарязваме всичко на кубчета и слагаме в пръстен съд. Прибавяме нарязания лук, лютите чушки, маслото, червен и черен пипер, калофер и джоджен. Посоляваме, наливаме виното, лимонов сок и малко вода и захлупваме.

Слагаме ястието да се задушава в умерена фурна, докато месото и дреболиите омекнат. След това заливаме кебапа с яйцата, които сме разбили в млякото и леко запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало