Кулинарни рецепти » Варено месо със зеленчуци в гювечета

 Варено месо със зеленчуци в гювечета

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 буркан стелиризиран гювеч
• 5-6 глави лук
• 1 кг картофи
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол

За заливката:

• 2 яйца
• 5-6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в подсолена вода. Накъсваме го на парченца и разпределяме в гювечетата, добавяме осоления и нарязан лук, зеленчука от гювеча и обелените и нарязани на колелца картофи. Заливаме отгоре с мазнината и с малко от водата, в която сме варили месото.

Печем гювечетата в гореща фурна. Малко преди изпичането им заливаме със заливка от разбитите яйца и прибавените към тях мляко и брашно, поръсваме със ситно нарязан магданоз и печем до порозовяване на заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало