Продукти:
• 500 г мляно месо
• 1 ч. ч. нарязани пресни гъби
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• половин връзка магданоз
• 1 бучка краве масло
• 2 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 яйце
• черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Към мляното месо прибавяме млякото, яйцето, гъбите, брашното, скълцаните лук, магданоз и чубрица. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, измесваме добре и разстиламе сместа в тавичка.
Отгоре слагаме късчета краве масло. Печем до зачервяване в умерено загрята фурна.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...