Кулинарни рецепти » Млечен гювеч от агнешко месо

 Млечен гювеч от агнешко месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 кофичка кисело мляко
• 5 яйца
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в тавичка. Заливаме с разтопеното масло, наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и печем в умерена фурна.

Когато месото омекне напълно, заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, черен пипер и сол на вкус. Печем ястието още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало