Продукти:
• 900 г свинско филе
• 4-5 глави лук
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. печурки
• 1-2 люти чушки
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 6 яйца
• 1 к.ч. свинска мас
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го задушаваме в разтопената мас и малко вода.
Щом поомекне последователно прибавяме и задушаваме ситно нарязания лук, нарязаните на ивички гъби, обелените и настъргани домати, наситнените люти чушки. Поръсваме подправките, наливаме виното и разбъркваме.
Разпределяме сместа в 6 глинени гювечета и печем в силна фурна. Накрая счукваме във всяко гювече по 1 яйце и запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...