Кулинарни рецепти » Кебап с кисело мляко

 Кебап с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим 15 мин в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим още 10 мин. Поръсваме червения пипер и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Подправяме с магданоз, черен пипер и сол и изсипваме кебапа в глинен съд. Захлупваме и варим 40 мин.

Когато месото омекне, заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме, докато кебапът хване розова коричка. Преди сервиване поливаме с горещо масло и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало