Продукти: (за 4 порции)
• 800 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го пържим 15 мин в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим още 10 мин. Поръсваме червения пипер и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Подправяме с магданоз, черен пипер и сол и изсипваме кебапа в глинен съд. Захлупваме и варим 40 мин.
Когато месото омекне, заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме, докато кебапът хване розова коричка. Преди сервиване поливаме с горещо масло и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...