Кулинарни рецепти » Свинско с кашкавал

 Свинско с кашкавал

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г свинско месо
• 1 кг картофи
• 2-3 скилидки чесън
• 150 г кашкавал
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, а месото нарязваме на кубчета. Нареждаме ги на последователни пластове в пръстен съд /или от йенско стъкло/. Поръсваме всеки пласт със сол, черен пипер, счукан чесън и настърган кашкавал. Заливаме ястието с виното, смесено с 1 ч.ч. топла вода.

Захлупваме с капак или покриваме с алуминиево фолио и печем около 2 часа в умерена фурна. След това отстраняваме капака, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме ястието в съда, в който е приготвено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало