Прoдукти:
• 1кг пържоли
• 500 г гъби
• 1 ч.ч.бяло вино
• 1 ч.ч.брашно
• 300 г топено сирене
• 200 г сметана
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите, посоляваме и ги овалваме в брашно. Нарязваме гъбите и топеното сирене на филийки.
В дълбок съд редим последователно пържоли, гъби и топено сирене. Най-отгоре заливаме със сметана, разредена с бяло вино.Захлупваме гювеча и печем на умерена фурна около 1 час и 30 мин.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...