Продукти:
• 12-16 люти чушлета от саламурена туршия
• 1 буркан стерилизирани белени домати
• 1 глава червен лук
• по 1 връзка магданоз и копър
• 4-5 зелени домата и 4-5 моркова от туршия
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. царевично брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме доматите и ги разрязваме на половинки, почистваме ги от семките. Прецеждаме сока от отцедените домати и го слагаме на огъня да се вари заедно с половината домати, нарязани много ситно.
След като се посгъсти, прибавяме разреденото с малко вода царевично брашно, пускаме и лютите чушлета. Бъркаме 3-4 мин, посоляваме, поръсваме с черен пипер и половината ситно нарязан копър и магданоз.
След това изваждаме чушлетата и оставяме соса да поизстине. През това време нарязваме лука на тънки ивички, останалите консервирани домати на едри парчета, зелените домати – на тънки резенчета и морковите – на кръгчета.
Размесваме всичко със соса, прибавяме лютите чушлета и поръсваме с останалия магданоз и копър.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...