Продукти:
• 12-16 люти чушлета от саламурена туршия
• 1 буркан стерилизирани белени домати
• 1 глава червен лук
• по 1 връзка магданоз и копър
• 4-5 зелени домата и 4-5 моркова от туршия
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. царевично брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме доматите и ги разрязваме на половинки, почистваме ги от семките. Прецеждаме сока от отцедените домати и го слагаме на огъня да се вари заедно с половината домати, нарязани много ситно.
След като се посгъсти, прибавяме разреденото с малко вода царевично брашно, пускаме и лютите чушлета. Бъркаме 3-4 мин, посоляваме, поръсваме с черен пипер и половината ситно нарязан копър и магданоз.
След това изваждаме чушлетата и оставяме соса да поизстине. През това време нарязваме лука на тънки ивички, останалите консервирани домати на едри парчета, зелените домати – на тънки резенчета и морковите – на кръгчета.
Размесваме всичко със соса, прибавяме лютите чушлета и поръсваме с останалия магданоз и копър.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...